New Age Astrologie
Libra - Weegschaal

Weegschaal

Volgens astrologen zijn Weegschalen diplomatiek, verfijnd, intelligent, bedachtzaam, warm, en zeer sociaal ingesteld. Vanwege de relatie die het teken Weegschaal heeft met de planeet Venus (volgens de Romeinen de godin van de schoonheid en de liefde), zijn Weegschalen romantisch ingesteld en kunnen ze niet zonder liefde. Echt heftig en gepassioneerd, zoals de Schorpioen en de Stier, zijn ze niet.
Typische Weegschalen zijn idealistisch en voelen zich niet thuis in een omgeving waarin die idealen belachelijk worden gemaakt. Het ideaal is voor hun een middel om de wereld mooier te maken. Dat hebben ze nodig. Ze houden van beschaving, verfijning en cultuur, en verzamelen daarom graag mooie dingen, die hun omgeving kunnen opfleuren. Ze houden van comfort en luxe en wijzen daarom religieuze en politieke systemen die de soberheid prediken af.
Hun rechtvaardigheidsgevoel is veelal groot. Ze kiezen niet snel, maar wegen voor- en nadelen op een uiterst zorvuldige wijze tegen elkaar af. Weegschalen bekleden graag leidinggevende posities, maar komen soms in de problemen wanneer het er om gaat moeilijke beslissingen te nemen. Hun wil om anderen niet onnodig te kwetsen en hun verlangen eerlijk te zijn maakt hun ongeschikt voor een harde manager-rol.
Typische Weegschalen zijn geboren vredestichters en diplomaten. Ze verlangen naar evenwicht en harmonie en zullen derhalve alles doen om conflicten en confrontaties te vermijden.