New Age Astrologie
Capricorn - Steenbok

Steenbok

Volgens astrologen zijn Steenbokken gedisciplineerd, practisch, methodisch, gewetensvol, serieus, en en soms een beetje pessimistisch. Steenbokken willen graag hard werken voor datgene wat ze als belangrijk ervaren in het leven, en het doet er daarbij niet toe of dat werk leuk is of niet, als het maar nuttig en zinvol is.
Ze hebben in het algemeen grote bewondering voor mensen die iets door grote krachtinspanning hebben gekregen. In dat opzicht verschillen ze van de nogal gemakzuchtige Leeuw, die graag heel veel voor niets wil hebben.
Typische Steenbokken zijn altijd een beetje afstandelijk en verlegen, en kunnen op luchtige, oppervlakkige mensen soms erg onaangenaam overkomen, omdat ze zo'n sterk ontwikkeld verantwoordelijkheids gevoel hebben. Het leven is voor hen een uiterst serieuze zaak en het kost ze daarom vaak moeite om op een hele simpele manier pret te maken Steenbokken zijn daarom vaak eenzaam.
Een Steenbok heeft respect voor autoriteit, orde, traditie en al die zaken waarvan is gebleken dat ze waardevol zijn. Zomaar iets nieuws lanceren doet hij niet vaak. Eerst testen en onderzoeken, het maakt hem niet uit hoe lang dat duurt, en daarna pas de zaak voorleggen aan anderen.
Steenbokken zijn tamelijk ambitieus en zullen altijd streven naar een positie, waarin ze op de een of andere manier autoriteit kunnen uitstralen.