New Age Astrologie
Scorpio - Schorpioen

Schorpioen

Volgens astrologen zijn Schorpioenen energiek, gepassioneerd, intuitief, diepzinnig en vol geheimen. Ze zijn erg gesloten en wekken daarom de indruk dat ze in staat zijn zichzelf te beheersen en te controleren, hetgeen niet altijd het geval is, omdat Schorpioenen van buiten koel kunnen lijken, terwijl ze van binnen in brand staan.
Schorpioenen willen altijd hun zin hebben, zijn dwingelanden en erg wraakzuchtig en jaloers. Ze gaan graag met mensen om en kiezen veelal beroepen uit die hen in staat stellen mensen te observeren, te bestuderen, en (soms) te manipuleren. Omdat ze zulke goede goede waarnemers zijn en veel meer zien dan andere mensen, hebben ze de neiging de wereld op een uiterst cynische wijze te benaderen. Wat dat betreft kunnen ze goed opschieten met de pessimistische Steenbok, die ook niets moet hebben van een rozige wereld van klatergoud en schone schijn.
Schorpioenen hebben een sterk gevoelsleven en vergeten onrecht dat hun is aangedaan nooit. 'Vergeven en vergeten', dat is een uitspraak die niet door een Schorpioen is bedacht. De Schorpioen kiest voor de eeuwige wraak, het eeuwige branden van zondaars in de hel, en daarom is hij niet bijzonder geschikt voor het bekleden van vooraanstaande posities in de wereld van het recht en de rechtspraak.
Van alle tekens kan de Schorpioen zich het meest extreem, fanatiek en onverdraagzaam opstellen. Die eigenschappen stellen hem echter wel in staat een bepaald probleem tot op de bodem te onderzoeken, zonder daarbij geremd te worden door onaangename zaken die daarbij aan de oppervlakte komen. Hij is niet bang voor het kwaad, omdat hij weet dat het kwaad ook in hemzelf zit en daarom zet hij door, ook al vinden anderen hem wreed en meedogenloos.
In het zakenleven kan hij veel bereiken, hoewel hij veelal bij vrienden en collega's een slechte naam zal hebben, omdat hij mededingers weinig gunt. Schorpioenen houden van uitdagingen en zoeken daarom soms doelbewust het gevaar op, alleen maar om de eigen grenzen te leren kennen.
Beroepsomgevingen die volgens astrologen bij het teken Schorpioen horen zijn: medicijnen, experimenteel wetenschappelijk onderzoek, recherche- en detectivewerk, het leger, psychologie, psychiatrie en het zakenleven.