New Age Astrologie
Aries - Ram

Ram

Volgens astrologen zijn Rammen strijdbaar, moedig, avontuurlijk en altijd op zoek naar actie. Ze hebben een sterk ontwikkeld ego-besef en zijn daarom veelal nogal egoistisch ingesteld, niet in staat begrip te hebben voor het anderszijn van mensen die toevallig geen Ram zijn.
Rammen kunnen zich zeer koppig, onhandelbaar, impulsief en roekeloos gedragen. Hun woede is snel opgewekt, maar lang kwaad blijven ze nooit en wraakzuchtig zijn ze zelden. Sport hoort volgens astrologen bij het teken Ram. Ze hebben fysieke actie nodig, willen iets doen, en voelen zich niet thuis in een omgeving die beheerst wordt door cerebrale, contemplatief ingestelde mensen.
Omdat het teken Ram beheerst wordt door de planeet Mars (volgens de Romeinen de god van de oorlog), houden mensen die onder dit teken geboren zijn van gevaar en risico.
Omdat ze zo actief en avontuurlijk zijn voelen ze zich veelal niet thuis in een conservatieve omgeving, waar alles gericht is op rust en orde en stabiliteit. Ze kunnen heel veel presteren in een creatieve omgeving, waar verandering en beweging pure noodzaak zijn, zoals het zakenleven en de wereld van de sport.
Ze bezitten leiderscapaciteiten en zijn in staat anderen te motiveren en aan te moedigen. Beroepen die geschikt zijn voor Rammen zijn: medische beroepen, sport, militaire beroepen, functies in het zakenleven, technische beroepen, vooral die beroepen waarbij gewerkt moet worden met vuur en zware metalen.