Ascendant Vissen
de Mediamieke - de Slaapwandelaar

Men reageert snel op uiterlijke omstandigheden, is snel van streek in een treurige omgeving en uitbundig wanneer de vrienden ook vrolijk zijn. De houding in een onbekende sfeer doet denken aan het zwemmen van een vis in het water.
Inlevende fijngevoeligheid en zekere instincten als van een slaapwandelaar. Geeft zich over en is meelevend, hulpvaardig, flexibel en inschikkelijk. Idealistisch en dromerig. Artistiek aangelegd.

Instelling t.a.v. huwelijk en partner: ontmoet de ander als in een trance en merkt opeens dat hij een relatie heeft. Verlangt naar een partner die voor hem de lastige alledaagse zaken regelt, zodat hij verder door zijn droomwereld kan dwalen.

Negatieve eigenschappen: Hypersensibel, grote problemen met afgrenzen, onzelfzuchtigheid, die op een prijsgeven van zichzelf neerkomt. Onrealistisch, kinderlijk geloof in wonderen. Leeft als in een trance en wil in geen geval gewekt worden. Angstig, humeurig, gemakkelijk onder de indruk. Onkritische (esoterische) dweperij. Zelfmedelijden. Neigt naar de offerrol.

Uiterlijk verschijningsbeeld: meestal een fijngebouwd, lang postuur, soms ook vlezig en gezet. Onscherpe gelaatstrekken. Dromerige of diepe blik. Vaak schuin staande ogen ('visseogen'). Fijn, zijdeachtig haar. Kort, vlezig en week lichaam. Zwakke constitutie.New Age Astrologie, Wim Duzijn