Ascendant Ram - de Vechter

Sterke gezondheid. De prikkelbaarheid is groot. Het gevaar voor het Ram-type ligt in het overwerken, het teveel vergen van lichaam en geest. Veel beweging in de vrije natuur is een behoefte voor hem.
Meestal vrij agressief. Geeft niet op en bindt niet in. Erg levendig, actief, direct, scheppend. Gaat zijn eigen weg en zet door. Moedig, trots, energiek, wilskrachtig, ondernemend, hartstochtelijk.

Instelling t.a.v. huwelijk en partner: beleeft een bindende relatie eerder als een inperking en gevangenis. Is in de relatie op zoek naar de rustige pool, maar kan daar onmogelijk van genieten. Heeft een duidelijke en begrijpende partner nodig, naar wie hij altijd weer kan terugkeren.

Negatieve eigenschappen: Gebrek aan begrip voor anderen. Agressief, ego´stisch, gejaagd, ruw, destructief. Verdraagt geen frustratie. Sluit geen compromissen, maar maakt onbehouwen of-of-gebaren. Neigt naar willekeur, geweld, machtsmisbruik, wil imponeren. Wil met zijn kop dwars door de muur heen gaan.

Uiterlijk verschijningsbeeld: knokig, gespierd lichaam, hoog, breed voorhoofd, dichte, rechte, soms puntige wenkbrauwen, markante gelaatstrekken. Resolute, heftige bewegingen, paradepas.New Age Astrologie, Wim Duzijn